Kwaliteit van teelt tot eindgebruiker

Speerpunt in onze organisatie is de kwaliteitscontrole. De controle begint al voor het eigenlijke oogstseizoen met het selecteren van de beste plantuien & uienzaden. Deze worden aan de door ons geselecteerde telers geleverd.


Tijdens het oogstseizoen onderhouden we nauwe contacten met onze telers en waarborgen we optimale condities. We zijn pas tevreden als onze uien ‘veilig en wel’ geoogst en onder gecontroleerde condities zijn opgeslagen.


In onze fabriek bewaken wij voortdurend de procescondities. Dit proces geschiedt veelal geautomatiseerd, hoewel de waarde van meer dan 25 jaar vakmanschap op dit gebied niet onderschat moet worden. Tijdens het proces voeren we continu tests uit die worden geëvalueerd in ons eigen laboratorium en dagelijks worden gerapporteerd.


Kwaliteitsgericht denken beperkt zich vanzelfsprekend niet alleen tot onze productieorganisatie. Wij voeren tevens regelmatig leveranciersaudits en klanttevredenheidsonderzoeken uit, die beide een bijdrage leveren aan verdere productontwikkeling. Wij garanderen volledige traceerbaarheid. Indien noodzakelijk, kunnen we binnen vier uren teruggaan tot aan het gebruikte plant- of zaaigoed.


Wij streven naar een verbetering van onze prestatie door samen te werken met instituten zoals ‘Foodvalley’ in Wageningen en onze collega’s van Research & Development binnen de Lion Foods groep. Ons bedrijf is ISO-, HACCP–, IFS-, GMP- en SKAL-gecertificeerd en investeert continu in technologie en in haar afzetmarkten.